Warsztat zdrowego odżywiania i gotowania

Jedzenie stanie się Twoim lekarstwem, zaś jego przyrządzanie niekończącą się przygodą.

Intuicyjnie chcemy żyć i być zdrowi. Czasami tracimy jednak kontakt z własnym ciałem. Wtedy pojawiają się choroby. Warto wtedy wrócić na ścieżkę zdrowia i wewnętrznej harmonii. Jedzenie zaś jest sposobem na powrót do kontaktu z samym sobą.

Doświadczyć „intuicyjności” w kontakcie z żywnością.

Nauczymy się robić zdrowe przetwory na zimę; dżemy, kiszonki, pikle. Zamkniemy lato w słoikach.
Poznasz odpowiedni dobór składników i sposób przygotowania zdrowych posiłków.
Intuicyjnie dobierzesz produkty, które harmonizują Twój organizm.
Poznasz proste zasady komponowania dziennego jadłospisu dla siebie i swoich najbliższych.
Doświadczysz jak proste i radosne może być gotowanie.
Wykonasz własnoręcznie posiłki, które będą lekarstwem dla Twojego ciała.

Część praktyczna – od 10 do przerwy obiadowej

W części praktycznej uczestnicy przygotują posiłki na cały dzień – śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja.
Każdy będzie mógł skosztować potraw i brać czynny udział w ich przygotowaniu. Uzyskać odpowiedzi na pytania związane ze sposobem „obróbki” poszczególnych produktów.
Doświadczyć „intuicyjności” w kontakcie z żywnością.

Część teoretyczna – od końca przerwy obiadowej do 18

Panel dyskusyjny: z dużą ilością wiedzy teoretycznej potrzebnej do komponowania odpowiednio zbilansowanych posiłków.
Niezbędne informacje dla utrzymania skutecznej i smacznej diety antynowotworowej.
Dieta przy profilaktyce, przeciwdziałaniu i leczeniu nowotworów.

  • Najbliższy termin:
  • Miejsce:
  • Spotkanie prowadzi:
    Agnieszka Wiśniewska
    (Dietetyczka specjalizująca się w diecie przeciwnowotworowej i antycandidowej. Studiowała Żywienie Człowieka na SGGW w Warszawie. Pasjonatka i praktyk kuchni bezglutenowej, wegańskiej i bezcukrowej. Prowadzi autorskie warsztaty Gotowania Intuicyjnego. I konsultacje dietetyczne. Instruktorka jogi i naturoterapeutka. Współtwórczyni Human Recycling. Matka czwórki cudownych dzieci.)
  • Informacje:
    Ilość miejsc w grupie jest ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń. Miejsce rezerwuje przesłanie formularza zgłoszeniowego i wpłata zadatku w wysokości 100 zł do 13.09.2019 na rachunek fundacji w banku Millennium nr 47 1160 2202 0000 0001 3116 4813, tytułem: imię i nazwisko, warsztat gotowania 15.09.2019
  • Koszt:
    Dla podopiecznych fundacji: 180 zł od osoby, w tym 30 zł na zakup produktów (ciepły posiłek własnoręcznie ugotowany w cenie).
    Dla par, rodzin: 340 zł od osoby, w tym 30 zł na zakup produktów (ciepły posiłek własnoręcznie ugotowany w cenie).
    Warsztat dofinansowany ze środków Fundacji z XIV Aukcji Charytatywnej „ziarno SZTUKI – ogród NADZIEI”.
  • Zapisy:
    przez formularz: –
    tel. (22) 843 24 11, 509 671 585
    fundacja@ogrodnadziei.org.pl