Warsztat zdrowego odżywiania i gotowania

Jedzenie stanie się Twoim lekarstwem, zaś jego przyrządzanie niekończącą się przygodą.

Intuicyjnie chcemy żyć i być zdrowi. Czasami tracimy jednak kontakt z własnym ciałem. Wtedy pojawiają się choroby. Warto wtedy wrócić na ścieżkę zdrowia i wewnętrznej harmonii. Jedzenie zaś jest sposobem na powrót do kontaktu z samym sobą.

 

Tematem przewodnim spotkania jest dieta antynowotworowa.
Poznasz odpowiedni dobór składników i sposób przygotowania zdrowych posiłków.
Intuicyjnie dobierzesz produkty, które harmonizują Twój organizm.
Poznasz proste zasady komponowania dziennego jadłospisu dla siebie i swoich najbliższych.
Doświadczysz jak proste i radosne może być gotowanie.
Wykonasz własnoręcznie posiłki, które będą lekarstwem dla Twojego ciała.

Część praktyczna – od 10 do przerwy obiadowej

W części praktycznej uczestnicy przygotują posiłki na cały dzień – śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja.
Każdy będzie mógł skosztować potraw i brać czynny udział w ich przygotowaniu. Uzyskać odpowiedzi na pytania związane ze sposobem „obróbki” poszczególnych produktów.
Doświadczyć „intuicyjności” w kontakcie z żywnością.

Część teoretyczna – od końca przerwy obiadowej do 18

Panel dyskusyjny: z dużą ilością wiedzy teoretycznej potrzebnej do komponowania odpowiednio zbilansowanych posiłków.
Niezbędne informacje dla utrzymania skutecznej i smacznej diety antynowotworowej.
Dieta przy profilaktyce, przeciwdziałaniu i leczeniu nowotworów.

 

  • Najbliższy termin:
    18 listopada 2018

    godz.: 10:00 – 18:00
  • Miejsce:
    ul. Makolągwy 21 m.1 (róg Roentgena)
  • Dojazd:
    stacja metra Stokłosy i autobus 209 lub stacja metra Imielin i autobus 185, albo autobus 179.
  • Spotkanie prowadzi:
    Agnieszka Wiśniewska
    (Dietetyczka specjalizująca się w diecie przeciwnowotworowej i antycandidowej. Studiowała Żywienie Człowieka na SGGW w Warszawie. Pasjonatka i praktyk kuchni bezglutenowej, wegańskiej i bezcukrowej. Prowadzi autorskie warsztaty Gotowania Intuicyjnego. I konsultacje dietetyczne. Instruktorka jogi i naturoterapeutka. Współtwórczyni Human Recycling. Matka czwórki cudownych dzieci.)
  • Informacje:
    Ilość miejsc w grupie jest ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń. Miejsce rezerwuje przesłanie formularza zgłoszeniowego i wpłata zadatku w wysokości 100 zł do 14.11.2018 na rachunek fundacji w banku Millennium nr 47 1160 2202 0000 0001 3116 4813, tytułem: imię i nazwisko, warsztat gotowania 18.11.2018
  • Koszt:
    160 zł od osoby, w tym 30 zł na zakup produktów (ciepły posiłek własnoręcznie ugotowany w cenie). Warsztat dofinansowany ze środków Fundacji z 1% podatku przekazanego na program „Energia Zdrowia i Życia”, realizowany przy współpracy z Fundacją Szczęśliwi bez cukru.
  • Zapisy:
    przez formularz: Zapisz się
    tel. (22) 843 24 11,
    fundacja@ogrodnadziei.org.pl